9 Ocak 2012 Pazartesi

EMEKLİ VEKİL MAAŞLARI VE TOPLUMSAL TEPKİLER 1

Emekli milletvekili aylıklarına yapılan zam, yılın ilk altı ayı için emekli vatandaşlara yapılan zamdan oransal olarak çok farklı olunca büyük tepki gördü. Bu tepki Cumhurbaşkanımızın yasayı bir daha görüşülmesi için TBMM’ye yollaması, bir vicdani isyanın eseridir. Vekilin asıldan daha fazla zam aldığı nerde görülmüştü? Asıla yapılan aylık zam miktarının bir günlük miktarı 65 kuruşa yakın, simitse 75 kuruş. Bir simit bile alınamayan zam açıklanabilir şey değil. Üstelik o vekil 2 yıl milletin vekilliğini yaparak emekli olabiliyordu. Bu ülke Yağma Hasan’ın böreği miydi? İktidarlar içinde giden gelen arasında da bir fark yoktu. Bir gün iktidarda olan “X” partinin yaptığını, bir başka gün “Y” partisi iktidar olunca yapıyordu..

İktidar olan parti veya guruplar iktidarları uzadıkça halktan uzaklaşırlar. Kendileri bunun farkına pek varmazlar. Hatta farkına varanları kendilerini değil halkı suçlama yolunu seçerler. Onlara göre halk nankördür. Kendilerinin çektikleri çileye rağmen anlaşılamamış olmalarından dolayı halka küserler. Emekli yada halen milletvekilliği devam edenlere yapılan zamlar bunun işaretidir.

Milletvekili emeklisine öngörülen zam miktarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek haklı buldu. Gerekçe olarak düğün, nişan v.b toplumsal etkinliklere katıldıklarında takı takmaları, yada gelen misafirleri kendi ceplerinden ağırlamaları nedeniyle aldıkları maaşın yetmediğini gösterdi.   

Halkın tepkisini facebookla bana gelen iletiler yoluyla edindim. Kişilerin adlarını olduğu gibi, soyadlarının ilk harfini vererek size aktarıyorum. Halkın bu konuya isyanını aşağıdaki satırlarda göreceksiniz. Söyledikleri şey öyle yenir yutulur şey değil. Fakat vekilleri savunanları da var.

*Atilla K: Bence gayet normal, adaletsizlik yok
*Gülşen T: Burası Türkiye, her şey olur. Birde Müslüman bir ülke, kim sorarsa. Yazık!
*Hafize K: Nasıl normal ya, buz gibi haksızlık. 30 yaşında da sigortan dolsa yinede emekli olmak için yaşını beklersin, onlar iki sene vekillik yaptıktan sonra emekli oluyorlar, büyük haksızlık bu.
*Sinan D: Ne utanmazlık bu böyle.
*Süleyman Ö: Bunlara yakışır. Tüyü bitmemiş yetim hakkı diyordu vatandaşa, kendine gelince hak oldu. Hakkı mı? Hakkı mı dediniz, Onu da değirmende unuttular.
*Tolga A: Biride çıkıp açıklama yapmıyor ki..
*Mine B: Daha ne bekliyorsunuz. Seçim geldi mi nasıl gidip oy veriyorsanız olacakları da kabulleneceksiniz arkadaşlar.
*Sirac A: Yazık hem de çok yazık..
*Halil İbrahim B: Sana ne kardeşim. Adam halkın oyunu almış. Adam ol milletvekili seçil, sende emekli ol.
*Erkan Çarık: Halil İbrahim B. kardeş sen bu durumdan pek memnun gibisin, hayırdır?
*Halil İbrahim B: Başbakanımızın bastığı yer olabilir misin acaba Onur bey? Sen evlensen bir kadını yönetemezsin adam dünyayı yönetiyor.
*Selçuk T: Bir gün her şey tersine döner. Ne demişler; “güvenme servetine bir kıvılcım yeter, güvenme güzelliğine bir sivilce yeter.”
*Halil İbrahim B: Düne kadar ülke krizdeydi, biraz Allah’a şükredin. Avrupa’da halk isyanda. Görün görün.
*Selçuk T: Ya Mine abla doğru soyluyorsun.
*Halil İbrahim B: Ha pardon siz yeni nesil aydın gençlersiniz.
*Selçuk T: Herkes bu iktidardan şikayetçi ama ülkenin yüzde ellisinin oyunu aldı.
*Erhan Altınbaş A: Allah  hepsini bildiği gibi yapsın.
*Halil İbrahim B: Kardeş adamın annesi zaten yeterdi. Tenzile annemiz. Muhteşem bir evlât yetiştirmiş. Mevlâyı seven kalpler bilir bu gerçekleri.
*Selçuk T: Aslında beddua okumak iyi değil sadece üzerimize düşeni yapmak lâzım.
*Gönül E: Bunlara oy verenler görün, sizin yanınızda yaşlarda yandı. Size göre hava hoş makarnanız, kömürünüz veriliyor tabi.
*Selçuk T: Vallahi doğru konuşuyorsun Gönül.
*Şahin U: Okuyup adam oluyorlar. Bence ortada hiç bir haksızlık yok kimse kafasını da yormasın hak eden karşılığını alır.
*Asil Y: Hak edişler bu kadar bu kadar kolay mı?
*Burak K: Şahsi menfaati olmayan kimse oy vermiyor. Verenlerde ben vermedim diyor. Kime sorsanız vermemiş ama ne iş ise ülkenin yarısı bu partiye oy verdi. Başbakanın “sayın abdu... öcal...” demesini de vatanseverlik Müslümanlık olarak görenler var bu ülkede. (...) bana biri çıkıp anlatsın ... imanın dinin neresinde yazıyor gücünüzün yettiğine basın tokadı def edin gitsin. Ama taksim meydanında Atatürk heykelinin boynuna sözde kürd...stan bayrağı asanlara koruma gönderenler, polis çemberine alanlar, dağdan inen teröristlerin ayağına savcı gönderip tutuksuz yargılanmalarını sağlayanlara ne demeli?
*Burak Koç: iş sözü verenler ÖSS sınavında hakkımız yeniyor diye protesdo edenleri 22.5 yılla yargılarken sizin inandığınız adalet nerdeydi acaba? Ben Van Erciş’liyim. Depremde 13 akrabamı kaybettim, evlerimiz yıkıldı, bize iş vaadinde bulunanların verdikleri işden 8 gün sora çıkarıldığımı bilen var mı? Tüm depremzedelerin borçları süresiz ertelenecek diyenlerin ardından olan borçlarımızın icra yoluyla tahsil edilmeye çalışıldığını kaçınız biliyorsunuz? Yol yapmakla Davos’ta “van minut” demekle olmuyor. Kiriz sadece doların düşmesi enflasyonun çıkmasıyla da olmuyor. ABD bir Müslüman devlet olan İran’ı vuracağını söylerken başbakan, rahat vursun diye Malatya’ya füze kalkanı kurarken nerdeydi Müslüman kardeşliği felsefeniz?

DEVAM EDECEK

Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com


Yayın Tarihi: 09.01.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder