9 Ocak 2012 Pazartesi

YENİ YIL YENİ UMUT

Her yeni şey yeni bir umuttur. Her ne ise o yeni şey öyle beklenir, öyle beklenir ki ne varsa bir yana bırakılır, yada çok acil olanların dışında kalanlar ileri bir tarihe ertelenir. Bekleme sürdükçe bilinir ki o tarih çıkmaz ayın son perşembesidir. Olsun, ne fark eder? Yeterki hayatımızda umut hep olsun. Sağlık umudu, barış umudu, başarı umudu, bol kazanç umudu, aşk umudu, kavuşma umudu yüreklerden hiç eksilmesin. Hem her yeni umut bizi diri tutar, yaşama hevesimizi arttırır. Hayata görünen iki elimizin yanı sıra görünmeyen diğer iki elimizide katarak dört elle sarılırız.

Her yeni şey yeni umuttur ya, işte bu yeni umutlar eğer hayatımıza yeni ufuklar açarsa güzeldir. Yeni ufuk açmayan umut eldekini koruma umudundan başka bir şey değildir. Buda elbette azımsanmamalıdır. Fakat ufkumuzu genişletmeden ve kendimizi daha uzaklara yönlendirmeden geleceği inşa edemeyeceğimizi bilmemiz ve hatta unutmamamız gerekir. Onun için yeni şeylerin getirdiği yeni umutların yeni ufuklarıda açmasını istiyorum.

Büyüklerim boş konuşmaları belirtmek için “bir araba lâf” derdi. Bende meramımı anlatmak amacıyla bir araba lâf ettim. Yeni yıla girdikte onun için sözü ağzımda çiğnedim durdum. Sözün özü yeni yılınız kutlu olsun sevgili okurlar. Gerçi perşembenin gelişi çarşambadan bellide olsa insan içinden umut beslemeden duramaz. O neyi vaat ederse etsin biz ona (yani yeni yıla) şunu diyelim; “ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.” Yıl sonu hesapları gerçekleri ortaya çıkarır.

Bu kadar gerçekçilik romantizmi öldürdü tabii. Bu güne katı gerçekçi bakışla bakmak yakışmadı, her birinizden ayrı ayrı özür dilerim.

Facebookta paylaştığım yeni yıl mesajıyla bu yazıyı izninizle bitiriyorum.   

Beni seven veya sevmeyen tüm sevdiklerime, tanımadığım için sevemediğim milyonlara, hatta tüm dünyayı düşünürsek milyarlara; ufuklarını genişletecekleri, mavi gökyüzünde uçurtmalarını uçuracakları bir yeni yıl dilerim. Umut edeceğiniz sebepleriniz bol olsun. Umudunuz hiç eksilmesin hep artsın.

Nice senelere...


Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com


Yayın Tarihi: 02.01.2012 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder