28 Ocak 2012 Cumartesi

EMEKLİ VEKİL MAAŞLARI VE TOPLUMSAL TEPKİLER 2

Emekli milletvekili aylıklarına yapılan zam, yılın ilk altı ayı için emekli vatandaşlara yapılan zamdan oransal olarak çok farklı olunca büyük tepki gördü. Bir önceki yazımızda facebook yoluyla bana ulaşan bu tepkileri vermiştim. Bugünde o tepkilere yer veriyorum.

***

*İsmail A: Bence işçiler mezarda emekli olacak derim. Bir gecede kendilerine kanun çıkartıyorlar, işçileri düşünen yok.
*Ayten C: Bir millet vekili danışmanına yapılan zam %125 şu an asgari ücrete gelecek zam ise %5 ve Türkiye’deki 2000 tl altı fakirlik, 1200 tl altı açlık sınırı. Nasıl bir zihniyete sahibiz nasıl bir haktır bu....
*Aşkın O: ‎60 yaşından sonra verecek olduğunuz para ile (...) silin. (...) memlekette adam mı var oy atılacak. Her gelen gideni aratıyor.
*Halil İbrahim B: Sevgili Burak (...) kardeşim seni Haydar Dümen’e aktaracağım şimdi.. sen onunla dertleş.
*Mustafa Bahadır B: Allah şüphesiz her şeyden haberdardır. Hak hukuk ortada. Hak ediyorlarsa eyvallah. Ama asgari ücrete %5 zam. Ve açlık sınırı 1200 lira olan bir ülkede yaşıyorken vekil emeklisine %60 zam. Yazıklar olsun.
*Nuray S: Biz o parayı (yani verilmek istenen emekli vekil maaşını) bir senede alıyoruz.  Hey, uyan TÜRKİYE.
*Tuncer B: Bu milletle neleri paylaşıp, neler öğrenmedik, öğretmedik ki.. Ama ne oldu? Koskoca bir hiç.. Onlar yine alacağını alıyor. Bizler ise yine çekeceğimizi çekiyoruz.. Zenginin Parası Züğürdün Çenesini Yorarmış.. Paylaşalım Bakalım..
*Kemal Vatansever: Allah İnsanları İnsanların adaletinden korusun.
*Merdi Meydan K: ‎60 yaşına kadar niye bekleyesin milletvekili ol gelsin paralar nede olsa bizler eşek gibi çalışıp onlara bakıyoruz.
*Savaş Genç: Van’dakiler soğuktan ölsün, onlar gece tarifesi yapsın ve kendi maaşlarına %100 zam yapsın, emekçiler işçiler %10. Onlar 2 yılda emekli, biz 30 yıl sonra, onlar karnı tok üstü örtük acaba şu ülkedeki gariban evine et girmeyen kardeşlerimiz ve aileleri ne zaman sofralarında et görecekler?
*Mehmet Ali D: Bunlar bedelli askerlik diye bir şey tutturarak askerlik konusunda da zengin fakir ayrımı yaptılar.
*Ender Ersin Ç: Asıl saçmalık bizim paramızla bizlere zulüm yapıyorlar. Merak ettiğim şey bunlar Müslüman da bizler neyiz?
*Yüksel K: ‎60 yaşı çok bekleriz senin benim vekiller 2 yılda emekli. Aslında ahlâksızlığı biz kendimize yapıyoruz.
*Necdet T: ŞİDETLE KINIYORUM
*Ercüment Y: Halil İbrahim B, hükümetten yana senin tuzun kuru galiba..??  Millet acından ölüyooo???  Sen hikâye anlatıyorsun..!!!
*Aydemir K: Bunlardan da bu beklenirdi.
*Kerim K: Arkadaşlar kusura bakmayın ben önce bir CHP seçmeniyim, demek ki AKP hükümeti bu ülkeyi o kadar güzel yönetiyormuş ki her 4 oydan 3 tanesini alıyorsa başka söze ne hacet. GÜLERİZ AGLANACAK HALİMİZE.
*Garip G: Adaletin sembolü elin de terazi olan gözü kapalı bir kadındır. Maalesef Türkiye’de en fazla tecavüze bu adalet isimli kadın uğramıştır. Adaletin suçu ne?
*Zafer Alpay: Bizler zamanında karşı çıksaydık bu emeklilik yasası böyle olmazdı. Koyun gibi sustuk. Zamanında herkesi 30, 35 yaşında emekli yapmışlar günahını biz çekiyoruz. Kendileri neden 25 sende emekli olmuyorlar .
*Alparslan Şadi A: (...!!...) yaaa olmaz, böyle milletin alın teriyle hıh deyip bala düşmek. Yav hemde bu çağda, artık uyumuyor. O Anadolu çocuklarını uyutamayacak o kötü girişimci vekiller.
*Alime Ü: Yazıklar olsun diyorum başkada bir şey demiyorum bu yasayı çıkarana. Türk halkını kandırmak kolay nasılsa.
*Muratcan E: asılsız bir haber değil ama hakettik biz bunları. Daha çok zam yapsın kendi maaşına benzine ekmeğe vs.. ekmeğin tuzu azaltılıp kepeği alınmamış undan yapılacağını söylediklerinde sağlığımızı düşünüyorlar sanmıştık. Gramajından100 gram alınınca anlaşıldı ki ekmeğe çaktırmadan zam yapmışlar. % 45 hemde.  HA-KET-TİK eğer %50 oy alıyorsa bunlar hak ettik.
*Mercan T: Halil İbrahim bu dünyaya insan olarak gelmişsin ama ADAM OLAMAMIŞSIN.
*Aynur G: Staj dönemindeki 2 yıllık primlerin silinmesi, bunu geçtim işe başlama tarihi olarak o yılların sayılmaması gibi bir azizliğe uğrayan biri olarak bunu hiçte adil bulmuyorum.
*Fatos K: Böyle saçmalık ve böyle kanun hangi ülkede var gerçekten merak ediyorum.
Serkan A: yaa alsın doysunlar da yetimin hakkına göz dikmesinler. Doysunlar ki, milli servetlerimizi elâleme satmasınlar.
*Tuğrul S: Biz böyle gideriz bari maaşlarını 20 bin tl yapsınlar da durmadan tartışmayalım onları. Hepsi (...) para için gelmişler, bir dahaki secim %75 alırlar.
*Salim M: Bunlar ülkeyi düşünmüyorlar. SADECE KENDİ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR.
*Ezgi Esin D: Bu nedir yaa kafaları mı güzel bunların. Bu kadar ipi ellerine verirsek olacağı bu.
*İlkin K: Fazla felan değil.
*Eylem M: Mezarda emeklilik, insana değer yok be.
*İsmail O: Yaaa be kardeşim mademki bağırıp çağıracaksınız, niye seçiyorsunuz? Balı tutan tabii ki yutacak. sende tabii ki ağzın açık aklın kaçık bakacaksın arkadaş, mecbursun.
*Ali Haydar Y: yazıklar olsun.
*Sinan M: Allah fırsat verdi yaa... Tanrı yardımcımız olacak mı? Ekmek bulup karnımızı doyuruyoruz yaa yeter.!
*Asil Renault: oy vermemekten başka alternatifiniz yok. Ne demokrasisi bunların hepsi düzen partisi yazıklar olsun insanların haklarını yiyen yöneticilere..
*Gökhan T: Bu iyi günümüz! 2023e kadar kalmaya niyetleri var. Halk Partisi; halkın partisi olamadığı için bertaraf oluyoruz..
*Mustafa Y: emekli olmayan bu AKP’ye oy verenler düşünsün bu millete müstahak, az bile.

***
Okuduklarınızla gördüğünüz gibi halkın tepkisi böyleydi. Gelişmiş ülkelerde böyle bir durumda vekiller kamuoyu baskısından çekinir ve rahat hareket edemezdi. Çünkü orda yurttaşlık bilinci var. Her birey hak ve ödevlerini biliyor. Vekillerin veya yöneticilerin karşısında halkımızın söz söyleyememesinin nedeni, nerdeyse 100 yıllık olan cumhuriyete rağmen yurttaşlık bilincine yeterince varamamış olmasıdır. Seçilenler veya bürokratlar kendilerini her zaman halktan büyük görmüşlerdir ve bugünde görüyorlar. Bunun başka türlü açıklaması kanımca yok!  

Sevgili kardeşim Coşkun Göle çizdiği karikatürüyle vefat etmiş vekil maaşlarının mirasçıları tarafından alınmasını hicvetmiş. 

BİTTİ

Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com

Yayın Tarihi: 11.01.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder