24 Şubat 2010 Çarşamba

ENGELLİ DERNEKLERİ HAKKINDA BİR YORUM VE BİR DUYURU


         Sevgili okurlar Başkan Yardımcısı göreviyle Yönetim Kurulu üyesi olduğum dernek yönetimimiz TSD Sakarya Şubesine Kayyum olarak atandı. Önümüzdeki bir ay içinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısıyla yeni seçimleri yapmak şimdiki tek amacımız. Eğer seçim sonucu üyelerimiz bizim görevde kalmamızı isterlerse engelli camiasındaki bu dağınıklığı sonlandırmak, bütün engellileri bir çatı altında toplamak istiyoruz.   

         Adapazarı’nda nerdeyse iki mahallede bir sakatlar derneği var. Şimdi bu derneklerin sayısı 28’dir. Bir ara dernekler, 33 dernekle rekor sayıya ulaşmıştı.  Çeşitli adları taşısalar da aynı engelli gurubunu temsil ediyorlar. Burada federasyon adıyla açılan derneklerin kendinden menkul Federasyonluklarını meşru göstermek amacıyla açtıkları alt şubeler piyon derneklerdir. Kentimizdeki Federasyon ve Piyon derneklerin Başkanları genellikle bayanlardır. Bu güzel bayanlar güzellik egolarını cemiyetçilik sosuyla tatlandırarak doyuruyorlar. Her toplantıda boy attıklarını ve güzelliklerinden kimseyi mahrum etmeme yarışında olduklarını görürsünüz.

         Uzun zamandır perişan görünüm içindeki aynı amaçlı derneklerin mutlaka bir çatı altında olmaları gerekir. Bu haliyle her dernek yılda bir etkinlik yapsa bile kamuoyunun bıkmasına ve engellilere karşı duyarlılığının örselenmesine sebep olmaktadır. Sadece tören takip eden yönetici tipini görmekten kamuoyu bıktı. Üyeler kendisine sahip çıkacak yöneticiler arıyor. Yöneticilerin güzel bayanları ve şık beyleri bunu unutalı çok oldu.

         Bu şekilde rahatsız edici bir dil seçtiğim için okurlarımdan özür diliyorum. Engelli camiasının bir üyesi olarak içinde bulunduğumuz çok başlılıktan utanıyorum. Bunu başkanların görmesini istediğim için bu rahatsız edici dili seçmek zorunda kalıyorum. Tekrar tekrar özür diliyorum.

         Aşağıda TSD Sakarya Şubesinin benimde içinde olduğum Kayyum Heyetinin kaleme aldığım basın bildirisini bu görüşlerle okumanızı rica ederim.




Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com




*****************************************************


TSD Sakarya Şubesi Kayyumu Basın Bildirisi.


         12 Şubat 2010 Cuma günü TSD Federasyon Başkanı Sayın Şükrü Boyraz  tarafından TSD Sakarya Şubesindeki görevlerinden alınan Sayın Mehmet Tüysüz ve Yönetim Kurulunun yerine Sadettin Yılmaz Başkanlığında Aydın Göle ve Sibel Özkal’dan oluşan üç kişilik gurupla Kayyum olarak atandık.

         Öncelikle şunu belirtmek isteriz:12 senelik dernek çalışmamızın olduğunu kamuoyu gayet iyi bilir. Temsil kabiliyetimiz olup olmadığını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Eğer temsil kabiliyetimiz konusunda TSD içinden olmayışımız sebep olarak gösterilecek olursa, bizi bir seçime hazırlamak üzere bu göreve atayan TSD Federasyon Başkanı Sayın Şükrü Boyraz’a haksızlık yapılmış olacağını belirtmek isteriz. Bu konuda herkese böyle düşünerek TSD’nin manevi şahsiyetine zarar getirmemesini önemle duyururuz. “Temsil Kabiliyeti”ne sahip olmasaydık bizi seçerler miydi? Şunu herkes bilsin ki hiçbir makam kalıcı değildir. Dernekler kimsenin tapulu malı olmadığı gibi, kimse ben yaptım oldu tavrında olma hakkına da sahip değildir.
“Bu seçim engelliler için ya var oluş, ya da yok oluş seçimi olacaktır. Temsil kabiliyeti olmayanların bu işin içinde olmalarının önünü kapatmak, ancak katılımcı çoğunlukla olacaktır. Engelliler olarak davamıza sahip çıkmamız ve dernek çalışmalarında etkin rol almamız gerekmektedir” deniliyor. Biz işte tamda sözünü ettikleri sebepler yüzünden bu göreve getirildik. Biz engelli bireyler olarak TSD Sakarya Şubesinin yok oluş sebebi olamayacak bilince sahibiz. Kaldı ki bize verilen görevi reddederek birer üyesi olduğumuz engelli camiasını yüzüstü bırakamazdık. Bu camianın birlik ve bütünlüğünü sağlamak ve sağlıklı bir seçime gitmek görevimiz olacaktır. Seçimlerde herkes aday olmak ve seçilmek hakkına sahiptir.

         Bu konuda yapılacak basın bildirileri engelli camiasını üzer bu unutulmasın. Amaç kişisel olmamalı, üyesi olduğumuz engelli camiasının itibarı her zaman ön planda tutulmalıdır.

                                           Saygılarımızla!.....

                                       TSD Sakarya Şubesi
                                          Kayyum Heyeti
                                            17.02.2010


***   **   ***   **   ***

Yayın Tarihi: 24.02.10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder