30 Ağustos 2011 Salı

BU YAZ SİNEKLİ ŞEHİR OLDUK SAYIN SÜLEYMAN DİŞLİ



Bizim gibi yılda dört mevsim yaşayan ülkelerde alabildiğine özgür olunan, doğayla doyasıya iç içe yaşanan yaz mevsimi hasretle beklenen mevsimdir. Soğuk ve bol yağışlı diğer mevsimler insanları kapalı mekânlara zorladığı için, yazla birlikte herkes kendini tutsaklıktan kurtulmuş hissederek bulabildiği ve gidebildiği her açık ve serin alana kendini adeta atar. Sıcaklıkların bastırması da açık ve serin alanlara gitmede bir etken tabii. Gelişen teknoloji sonucunda üretilen enerji (fiyatlar el yaksa bile); klimalar vasıtasıyla sıcağı kapalı mekânlarda daha kolay geçiştirme imkânını sunmaktadır.

İşte gene bir yaz mevsimi ve gene aşırı sıcaklar bastırdı. Çoğumuz sahil kenarlarına akın ettik. Bir kısmımızda yükseklerdeki yaylaları tercih etti. Çalışan büyük bir kesimde üfleye püfleye kentte yaşamaya devam ediyor. Gölgede 38 dereceleri görmek öyle kolay mı? Kalp, damar hastalıklarına bağlı olarak artan tansiyonlar sıcak havalarda öldürücü bir hastalık gibi tehlikelidir. Çelik korseli, ayakkabı içinde ikinci ayakkabı gibi duran deri ayaklıklı uzun yürüme cihazı kullanan engelliler içinde yaz mevsimi pek kolay mevsim değildir. Hele çalışan engelliler için hiç değildir. Bende böyle bir cihaz kullanmadan yürüyemediğim için bunu çok iyi bilenlerdenim.

Yazla birlikte her türlü haşarat ortaya çıkarak başka sıkıntıların yaşanmasına sebep olur. Yaz mevsiminin bence en kötü tarafı o. Gece sivri sinekler, sabahta kara sinekler uyutmaz. Kalın giyinemediğiniz, bir şeyde örtünemediğiniz için bu haşaratlara cazip bir sofra sunmuş olursunuz. Siz bu kadar cazip bir sunumda durunca sinekler ne yapsın, üstelikte açken..

Sağ olsun merkez belediyemiz bu konuda hiçbir şey yapmamaya yemin etmiş gibi oturuyor. Gene ne oldu demekten kendimi alamıyorum. Tıpkı merkez belediyesine bağlı engelli konularının da konuşulduğu, üyesi olduğum Kent Konseyinde engellilere ödenek ayrılmadığı gibi haşaratla mücadele konusuna da ödenek ayrılmadı mı?

Sayın Süleyman Dişli, farkında mısınız? Şehrimiz bu yaz giderek “Sinekli Şehir” oluyor. Burnumuzun dibindeki Erenler ilçe belediyesi sineklere karşı mücadelesini sürdürürken daha eski geçmişi olan lider beldemizde bu mücadeleyi görememek bu şehrin sevdalıları olarak bizleri üzüyor.

Sizlerden ‘sineksiz bir şehir’ istiyoruz sayın başkan. Adımız ‘Sinekli Şehir’e çıkmadan, sineklerde bizi canımızdan bezdirmeden ilaçlamayı ‘Akıncılar Mahallesi’ ile birlikte bütün mahalle ve sokaklarda başlatmanızı rica ediyoruz. Çünkü bu yaz SİNEKLİ ŞEHİR olduk! Ayrıca sizlerinde bildiği gibi, sağlık için sineksiz bir çevre, toplum için şarttır.



Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com

Yayın Tarihi: 29.07.2011 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder