30 Mayıs 2010 Pazar

BAYKAL’I İSTİFA ETTİREN GÖRÜNTÜLER KURGUSALMIŞ


            Şu internet alemi çok ilginç gerçekten. O kadar tesadüflerle karşılaşıyorsunuz ki şaşırmamak mümkün değil inanın. Ben bir çok Google guruba üyeyim “warezonline” gurubundan bir üye kilim mobilyanın, reklamlarında kullandığı müziği soruyor, elinde olan varsa o müziği yollamasını istiyordu. O reklam müziğinin de çaldığı kilim mobilyanın linkini vermiş. Tıkladım, hoş bir reklam dergisiyle karşılaştım. Müzikte tanıdıktı. O müziği Google’den kilim mobilya reklam müziği yazarak sorguladım. Bir çok seçenekten birinde aşağıda okuyacağınız satırlar çıktı. Ben bu satırları yazarken 10 dakika önce Deniz Baykal’a ait olduğu söylenen görüntülerin inceleme sonuçları açıklanmıştı.


            Dün (Perşembe günü) bir tanıdığım o görüntülerin yayınlandığı bir İspanyol tv sitesinin linkini bana yollamıştı. İma yollu görüntülerdi, öyle aleni bir şey yoktu. Kesin emin olacağınız kalitede görüntülerde değildi. Bir şeye emin olabilirdiniz, görüntülerdeki kesinlikle ne Deniz Baykal’dı, nede Nesrin Baytok’tu. Yüz kişiye gösterseniz onlar olduklarına şahitlik edemezlerdi. Baykal taraftarı değilim. Fakat burada Baykal’ın günahını almışlar, ona yemin ederim.      

            İşte o açıklamanın tam metni:

***

            “En çok merak ettiğim konu şu şimdi, bakalım bu görüntüler çıktığında yeri göğü inletenler gerçekler ortaya çıktığında ne kadar konuşacaklar ya da hiç umursayacaklar mı gerçekleri ?

            Bizim ülkemiz magazin bir ülke oldu, toplumumuz magazin sever bir toplum oldu, televole cumhuriyeti gibiyiz, kim kiminle nerede ne yapmış ? Bu soruları hep merak ediyoruz cevaplarını arıyoruz ama cevaplar işimize geldi mi konuşuyor, işimize gelmedi mi konuşmuyoruz...

            Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen kasedi inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu yöneciticisi Uğur Kurtulan, “Görüntüler montaj” dedi.

            Kurtulan şunları söyledi:

            “Baykal’ın avukatı bizden görüntüleri analiz etmemizi istedi. İddia edilen Baykal'ın vücudunun morfolojik izleri ile elimizde avukatı tarafından verilen Baykal’ın mayolu resimleriyle, Baykal ve Baytok’un yan yana resimleri incelendi. Burada montaj, video bölümlerinin çıkartılması, eklenmesi, değiştirilmesi suretiyle bu görüntünün değiştirilmiş olduğu kanaatindeyiz. Görüntüler incelendi ve görüntülerdeki kişinin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatine vardık. Görüntüler montaj.”

            GÖRÜNTÜLERDE İKİ FARKLI KİŞİ VAR

            “Sayın Baykal’ın bu olayda, sayın Nesrin Baytok’la ilişkinin olmadığı düşüncesindeyiz. Burada montaj kullanılmak suretiyle, bu görüntünün biz kriminal incelememizde modifikasyonla değiştirildiği kanaatindeyiz. İkinci bölümdeki cinsel temas olduğu iddia edilen görüntülerdeki erkeğin ilk bölümdeki erkekle bir ilgisi yoktur” dedi.
            Kurtulan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

            “
İlk oda görüntüsünde sayın Baykal olduğu öne sürülen kişinin oturmakta olduğu, sol karedeki yapının daha mütevazı olduğu, sağ karedeki odaların ayrı ayrı yerler olduğu düşünülmektedir. Sol taraftaki görüntüde, rahat ve kendinden emin tavırları kişinin bulunduğu odaya hakim olduğu izleniyor. İlk odadaki sağ gömlek kolunun az katlanmamış olduğu, ancak ayağa kalkışta, gömleğinin kollarının yarım saniyede dirseğe kadar katlandığı görülmüştür. Bu olay, ilk odadaki gerçek Deniz Baykal görüntüsü üzerinde oynama yapıldığını gösteren bir durumdur. Kamera olan bir yerde soyunup giyinmesi, eşyalarını gardıroba bırakması, oradaki kişinin kameraya poz verdiği intibaını yaratmaktadır. İkinci bölümdeki kısımda, görüntünün bir bölümünde asıl pantolonunu alırken göründüğü, bir erkeğin soyunduğu yerde pantolonunu götürüp gardıroba asması uygun olmayan şüpheli bir hareket olduğu görüşündeyiz. Kurtulan, video kayıtlarına bazı karelerin eklenip, çıkarıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Kurtulan, "Kasetteki kişinin Baykal olduğunu tespit etmek mümkün değil" dedi. 

            GÖRÜNTÜLERE EKLEME VAR
            Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz ise kasedin düzmece olduğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını belirterek, “Şimdi hükümete düşen bu sunumu kimin yaptığı ve niye yaptığının aydınlatılmasıdır. Sayın Baykal, görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından montaj demiş ve onurlu bir davranışta bulunarak istifa etmişti” diye konuştu.

***

            Bu konuda, dolaylı ve dolaysız yazdığım  üçüncü yazı sonunda siyasetin içini kirleterek sonuç almaya çalışanlar en başta ülkemize zarar verdiklerini bilmiyorlar mı? Yoksa bunlar hepimizin olan bu ülkeyi sevmiyorlar mı? Hiç sanmam; seviyorlardır da düşüncesizlik etmişlerdir. Şimdi Baykal’a bir özür borçlular. Nesrin Baytok’a da..  Gidip helâllik alsınlar, yoksa bu dünyanın ötesi de var! Yüce Allah’ın huzuruna kul hakkıyla gitmek büyük günahlardandır çünkü.


NOT:

Bu yazı CHP kurultayından önce yazılmıştı. Kurultay konusunda tek satır olmaması bu yüzden. Seçilen yeni yönetim ve yeni lider başka bir yazı konusudur. Bu satırlara sadece ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilemek kalıyor.



Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com

Yayın Tarihi: 24.05.10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder