2 Ekim 2009 Cuma

SAYIN BAŞKAN ZEKİ TOÇOĞLUNA AÇIK MEKTUP

         Merhaba sayın başkan..

         Belediyemizin, Adapazarı belediyesi olarak 1995 yılında başlattığı fakir ve kimsesiz ihtiyaç sahiplerine uyguladığı sıcak aş dağıtma kampanyasının sürmekte oluşuna çok seviniyorum. Evinde yiyecek ekmeği olmayanların boğazlarına hiç değilse günde 1 kere sıcak bir yemek giriyor böylelikle.

         Depremden sonra bir ara biz özürlüler derneğine de başvurumuz üzerine öğlen yemeği geliyordu, üye veya misafir özürlülerimizin karnını doyurmuş oluyorduk. Hele başlarda yemekler öyle kaliteliydi ki.. tavuğundan pastırmalı fasulyesine kadar, her çeşit etli yemek yemek mümkündü. Ne hayır dualar ediliyordu sebep olan herkese bilseniz.. Sıcak aş yardımı alan evlerden de bu duaların esirgenmediğini tahmin edersiniz. Allah kabul etsin.

         Fakaaat!... aş dağıtımının giderek kontrolsüz yapıldığını görüyorum. Baba oğul doğu kökenli inşaatçı tanıdıklarım var. Kirada oturdukları için fakir görünerek diğer bütün yardımlarla birlikte aş yardımı alabilirlerken, 4 çocuklu, eşi genç yaşta ölen, çok daha kötü durumdaki kız kardeşi alamıyor. Birinin verdiğiniz aşla karnı doyuyor, diğeri sabah kalktığında çocuklarını okula aç yolluyor.

         O kız kardeşin kayınları, kardeşleri ölünce, gelinlerini ve yeğenlerini kiradan kurtarmak için onlara arsa alıp ev yapmışlar. Şimdi bu kadıncağız üstüne kayıtlı evi olduğu gerekçesiyle bu imkândan faydalanamıyor. Sizde takdir edersiniz ki evin duvarlarına bakarak karın doymaz. Çocuklardan biri iş bulmuş çalışıyor, ama patronları kimi hafta 5 kimi hafta 10 lira haftalık veriyormuş. Kardeşlerden biri de yüksek okul kazanmış. Bu ailenin durumunun zorluğunu gözlerimle görüyor ve üzülüyorum.

         Burada isimlerini, kendilerini rencide etmemek için vermiyorum sayın başkan. Dilerseniz (bu isimler bende mevcut) özel kaleminiz ileti adresime yazarda bu isimleri isterse, verebilirim.

         Yaradanımız bizler için eşref-i mahlûka sıfatını uygun görmüş. Diğer bütün canlıları bildiğiniz üzre biz eşref-i mahlûka’nın hizmetine vermiş. Bizde hizmete yükümlü varlıklar için “HAYVANSEVERLER” dernekleri kurmuşuz. Onların esenliği için var gücümüzle yırtınıyoruz. Bunun için Süsen hanımlar ve Panter Emel’ler yetiştirdik. Biraz daha dişimizi sıksak kımıl zararlılarını yaşatma derneğini kuracağız nerdeyse. Ardından haşere hakları bildirgesi gelecektir muhakkak. Ama bunların içinde insanı koruyan, insanı gözeten dernekler ne kadar da az şaşırıyorum. Belediyelerin bu açığı kapatmaya çalışmaları gözlerimi yaşartıyor.

         Bilgilerinize sunar, yüce mevlâdan çalışmalarınızda başarılar dilerim.



İleti adresim:
goleaydin@hotmail.com



Yayın Tarihi : 02.10.09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder