18 Aralık 2012 Salı

YAKIN TARİHE BİR BAKIŞ: KÜRTLEŞTİRİLEN TÜRKLER KÜRTLEŞEN ERMENİLER VE PKK 7


 
“İşte, tüzüğünde ‘Türk’ü, Kürt’ü nerede ve ne şart altında olursa olsun öldür’ maddesi bulunan Taşnak’ın üyesi bir Ermeni ile bir Kürt aynı masadadır.

Şimdi bu manzaradan 2000’ler Türkiyesi’ne baktığımızda da Kürtlerin yine Ermenilerle aynı masaya oturabildiğini ve bir milyon Ermeni ile 30 bin Kürdün katledildiğinin hayal edilip, bu işin Türk devletine yıkılabildiğini görmekteyiz.”
Cemal Korkmaz’dan yaptığım alıntılardan bu satırlarla geçen bölümü bitirmiş ve son söz olarak “Hatırlarsanız yüzleşme adı altında Nobel ödüllü ünlü romancımız Orhan Pamuk’ta bu iddiaları savunuyordu” demiştim.

Cemal Korkmaz’ı okumaya devam edelim.

“1879 yılında Van’da İngiliz görevlisi olarak bulunan Yüzbaşı Clayton, Rusya’nın güneye inmesine set çekmek için Büyük Ermenistan kurulmasını önermektedir. Doğu Anadolu’ya Ermeni göçü yapılması ve Türklerin göç ettirilmesini savunmaktadır. ‘Bu iş başarıldıktan sonra geriye kalan Kürtlerle Nasturiler Ermenilerle kader birliği ettirilmeli ve bu ırklar birleştirilmelidir.’

Bu siyaset daha sonra tüm Batılı emperyalistler tarafından sahiplenilecek ve özellikle Ruslar bu işin teorileştirilmesiyle meşgul olacaklardır. Kürtlerle Ermenilerin ırksal birlikteliği Medlere dayandırılacak ve bugüne kadar sahiplenilen teorinin köşe taşları oluşturulmaya başlanacaktır…. 1930 yılında Zürih kentinde toplanan II. Enternasyonal toplantısında da bu konu gündemdedir. Ermeniler Kürt davasının en hararetli savunucularıdır. Daha sonra 1933’te Erivan’da Kürdoloji Kongresi toplanacaktır.

Nitekim Nikitin ‘1928’den itibaren Ermenistan’da Kürt edebiyatı yaratıldı’ diyerek bu gerçeği itiraf etmektedir. Yine Nikitin işi Erzurum’daki menşeileri Ermeni olan bazı aşiretlerin sonraları Kürtleştiğine kadar vardıracaktır. Seçtiği örnek ise Mamakanlı aşiretinin aslında Mamikonyan isminden türediğidir.

Hem batılı ülkelerin hem komünist sistemin denendiği ilk devlet olan Sovyetler Birliğinin ortak gayretleriyle kurulmak istenen Büyük Ermenistan için Kürtlerin Osmanlının son dönemlerinden bu yana kullanıldıkları görülüyor. 12 eylül sonrasında Solcu Kawa örgütünü bitirmek amacıyla kurdurulan PKK yönetim kadrolarının Kürtleşen Ermenilerin eline geçmesi Ermeni terör örgütü Asala’nın PKK’ya destek vermesi tesadüf değildir. Bunun üstüne Büyük Ortadoğu Planını yani BOP’u da eklerseniz yap boz tamamlanmış olur. Bunu Cemal Korkmaz’da şöyle belirtiyor.

“Yine Faik Bulut da Dersim aşiretlerinin bir kısmının Ermeni kökenli olduğunu vurgulamakta ve bir çok aşiret ismi sayarak iddialarına dayanak yapmaktadır. Bu savlardan hareketle Ermeni ve Kürt işbirliğinin temelleri atılmaktadır. Hem Osmanlı hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti zayıflatılmaya çalışılmaktadır.

Çok doğru. Bütünüyle amaç bu. Bunun için Türkiye Türksüzleştirilmekte. Bunun için doğudaki Türk aşiretler Kürtleştirildi. Hatta batıdan doğuya görevli olarak gidip kalanlarla, mübadele yoluyla balkanlardan gelen Müslüman nüfusun doğuya yerleştirilenleri de…

Türk adı faşist damgası yemeye yeter sayıldı bu ülkede. Bu benim çok ağırıma gidiyor. Eminim bir çok demokrat veya muhafazakâr Türk’ün de ağırına gidiyordur.

Bu yazı dizisini Kürt vatandaşlarımızı dışlamak düşüncesiyle yazmadığımı bir kez daha özellikle vurgulamak isterim. Tasada ve kıvançta bu ülke için birlik olan herkes kardeşimdir. Hepimizin kardeşidir. Bu yazı dizisini hazırlamaktaki amacım bir durumu ortaya koymaktı. O durumun arkasını da göstermekti. Kesinlikle komplo teorisi üretmediğimi düşünüyorum. Komplo üretmemek için de kulağımızın üstüne yatıp uyuyacak değiliz. Bir takım gerçekleri, gün gelip şaşırmamak, ne yapacağımızı bilemez duruma düşmemek için, görmek ve göstermek zorundayız.   

  
BİTTİ

 
Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com
Gazete Adresimiz: www.anadolumedyagrup.com


Yayın Tarihi: 17.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder