16 Ocak 2011 Pazar

TSD ADAPAZARI ŞUBESİNDEN DUYURU

Dernekler bilindiği gibi temsil ettiği halk kitlelerinin sözcüsü ve yol göstericisidirler. Bazı derneklerde darda olan üyelerinin ayni ve nakdi yardımlarda bulunarak sıkıntılarını gidermeyi amaçlarlar. Dernekler bir işletme olmadıkları için ya bağışlarla yada bir takım etkinliklerle elde edilen gelirlere ihtiyaç duyarlar. Buda valiliğin ve emniyet müdürlüğü dernekler masasının iznini almayı gerektirir. Bunun dışında yapılan her etkinlik ve bağış, yasa dışıdır ve cezai yaptırımı vardır.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), ona bağlı bir şube olan TSD Adapazarı Şubesi ve Sakarya Ortopedik Özürlüler Derneği, sözcüsü oldukları engelli toplumunun isteklerini karşılamak amacıyla etkinliklerini bu yolla sürdürmektedirler. Son zamanlarda başka şehirlerden gelip TSD’nin adını kullanan kişiler yasal izinleri almadan yapılan bağışlarla, gazete ve dergi satışlarıyla gelir elde ettiklerinin haberlerini aldık. Bu kişilerin bizlerle hiçbir ilgisi yoktur.

Yakın zamana kadar 30 engelli derneği olan şehrimizde birde dışarıdan gelipte faaliyetlerde bulunanlar yüzünden Sakarya halkının engellilere olan duyarlılığı örselenmektedir. Bunun için bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunarak, vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Sayın valimizden ve sayın emniyet müdürümüzden bu kişiler hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını rica ediyoruz.

Geçen sene şubat ayının sonuna doğru TSD Federasyonu tarafından Sakarya şubesine kayyum olarak atandık. Yeni oluşumu sağlamak amacıylada TSD; Sakarya şubesini feshetti. Ardından biz TSD Adapazarı Şubesini kurduk. Şu anda TSD Sakarya şubesi yerine TSD Adapazarı şubesi faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelin görün ki, TSD Sakarya Şubesi eski başkan ve yöneticilerini arayan bize gelmekte, alacaklarını bizden istemekte, eskilerin hesabını bize sormaktadırlar. Borçları yüzünden alacaklıların kapımızı aşındırmasına sebep olan çok anlı ve çok şanlı, sonradan federasyonlar kurmuş eski başkanlarda var.

Şunu kamuoyuna açıkça bir kere daha belirtelim. TSD Sakarya Şubesi, TSD Federasyonu tarafından feshedilmiş, yerine yepyeni, TSD Adapazarı Şubesi kurulmuştur. Bu yüzden eski başkan ve yöneticilerle hiçbir şekilde ilişkimiz söz konusu değildir. O başkan ve yöneticilerinin borcu ancak onları bağlar.

Son yıllarda şehrimizde hangi akla hizmetle açıldıkları bilinmeyen dernekler engellilerin en azından itibarını zedelemiştir. Bir ara engelli dernek sayısı 30’a varmıştı. Sadece, kurucu isimlerinin önüne başkanlık sıfatı eklenen kişilerin tanınmasına yarayan bu dernekler kamuoyu desteğini bulamayınca teker teker kapanmaya başladılar. Uzun süredir bin parçaya bölünen engelli toplumunu bir araya getirmek bu kişilerin hırsları yüzünden mümkün olamamıştı. TSD Adapazarı Şubemiz bu gecikmiş beraberliği sağlamak amacını taşımaktadır.

Siz sayın halkımızın şimdiye kadar gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür eder, bu ilgilerinin artarak devamını dileriz.


Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com

Bütün yazılarım...: http://hayatintatlarivehayatindusundurdukler.blogspot.com

Yayın Tarihi: 14.01.11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder