27 Kasım 2012 Salı

İNSAN KALABİLEN İNSANI BULMAK 2



Tek örnek bu değil. Kim bilir  daha ne çok gizli kalmış insanlık örneği vardır. Kimse aşağıdaki haberde sözü edilen kızımız gibi davranmaz. Hele söz konusu bir yarışmaysa ve yarışmanın sonuna önde girip önde bitireceği belli olmuşsa.. gelin haberi okuyalım ve iyiki böyle insanlarımız var diyelim.

“Öte yandan yine Trabzonlu bir kız çocuğu olan Hilal Coşkuner, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 2006 yılındaki Okullararası Kros İl Birinciliği yarışması sırasında 2 bin metrelik yarışın son 200 metresine önde girmiş, tam ipi göğüsleyeceği sırada hemen arkasında koşan Sibel Gül'ün yere düştüğünü görerek yarışı bırakarak arkadaşına yardım etmişti. Hilal yarışmada derece alamamış ama Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından aday gösterildiği 2006 Dünya Fair Play ödülüne layık görülmüştü.”

Böyle yavrularımızı görünce benim gözlerim yaşarıyor. Geleceği temiz ellere bırakmanın büyük gururunu duyuyorum. Onların elinde ülkemiz daha güzel günlere kavuşacaktır. Örnek davranışlarla yavrularımızı özendirelim. Böyle davranan insan sayısını arttırmaya yavrularımızdan başlayalım.

Örnek olmak amacıyla işi azdırıp sıkıcı olmamak gerek. Unutmamalı ki onlar daha çocuk. Çocuklar avucunuzdaki serçeler gibidir. Ellerinizi açarsanız uçar giderler, sımsıkı kapatırsanız ölür giderler. Her şeyi eğlenceli hale getirmek şart. Başka türlüsü büyüklerin bile dikkatini çekmiyor. Eğlenceli olmalı düşüncesiyle işi sulandırmamalıda. İşi sulandırmak kontrolü yitirmektir. Bunun için eğlenceninde dozu iyi ayarlanmalı bana sorarsanız.

İşi sulandırıp azdırmak, istenmeyen sonuçlarda aldırabilir. Eğlence olarak başlayan şakaların sonuçları buna tipik birer örnektirler. Bakın şu habere;

***

“El şakasından kaçarken 4 kattan düştü
Bursa’da kaldığı yurdun dördüncü katındaki odasından sigara içmek için yangın merdivenine çıkan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Onur Uzman, iddiaya göre 21 yaşındaki arkadaşı A.G.’nin yaptığı el şakasından korunmak isterken aşağı düştü. Çenesi kırılan genç, hastanede tedavi altına alındı

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Onur Uzman, aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan arkadaşı A.G. ile Kredi ve Yurtlar Kurumu binasının dördüncü katındaki odasında dersleri olmadığı için sohbet ederken, sigara içmek için yangın merdivenine çıktı.

Burada birbirlerine el şakası yaptıkları öne sürülen gençlerden Onur Uzman, korunmak isterken dengesini kaybederek aşağı düştü. Çenesi kırılan dişleri dökülen Uzman, yoldan geçen bir araç ile UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan gencin hayati tehlikesinin olmadığı belirtilirken, iç kanama tehlikesine karşı kontrol altında tutulduğu öğrenildi.
Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan A.G. ise ifadesi alınması için polis merkezine getirildi. Olayla ilgili başlatılana soruşturma sürüyor.”

İnsanlık ve şaka insanın var olduğu tarihten beri vardır sanırım. Bundan sonrada olacaktır mutlaka. El şakası sonunda eşek şakasına varıyor. Hiç kimse kusura bakmasın ama ben Hakan Şükür’ün yaptığı TV yorumculuğunu da eşek şakaları içine koyacağım. Adam dünyalığını kazanmış, mesleğinde başarılı. Tuttu milletvekilliğine aday oldu ve seçildi. Kıyak emeklilik hakkını kazandı. Ömür boyu aile bireylerinin tamamı (ana-baba, eş ve çocuklar) devlet parasıyla dünyanın her yerinden sağlık kontrolünden geçebilecek, tedavi alabilecek. Emeklilik maaşı 7 küsur bin tl. Bunlara sözüm (varda yok,) yokta, her bölüme 100 bin dolar aldığı maç yorumculuğu eşek şakası değilse nedir. Bunun neresinde insanlık onuru vardır. Millet vekili seçilen milletin konularıyla ilgilenmek zorunda değil midir? “Büyüklerinin daha iyi bildiği” gerekçesiyle boşlayarak milletin konularıyla ilgilenmeyecekse neden milletvekili oldu?

Ama durun! Bu böyle uzun süre sürmeyecek! Çünkü iktidar partisi bile bu durumdan rahatsız. Bunun için yeni bir düzenleme geldiği haberleri ortalıkta dolaşıyor.    

“Milletvekillerinin TV’lerde paralı yorumculuk yapması da dahil, bazı faaliyetlerde bulunmasına kısıtlama getiriliyor.

TBMM’de çalışmalarını sürdüren siyasi etik komisyonu, milletvekillerinin TV’lerde para alarak yorumculuk yapması da dahil, bazı faaliyetlerde bulunmasına kısıtlama getiriyor.”

 
DEVAM EDECEK



Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com
Gazete Adresimiz: www.anadolumedyagrup.com
Bütün yazılarım...: http://hayatintatlarivehayatindusundurdukler.blogspot.com


Yayın Tarihi: 14.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder