31 Aralık 2015 Perşembe

BİR SERGİ VE ŞÖLENİN ARDINDAN ve TEŞEKKÜR


Geçtiğimiz hafta içinde Ömer Alikılıç kardeşimin sloganıyla “Perşembeden Pazara, Agora”da, yani AGORA AVM’DE idik. Ne yaptık diye sorarsanız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle biz engellilerin çeşitli türden eserleriyle karma sergi düzenledik. Bununla ilgili 2 Aralık günü bu köşede siz değerli okurlarımı sergiye ve düzenlenen şölene davet etmiştim. İlgi gösteren tüm dost, akraba ve aynı şehirde birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuz hemşerilerimize çok teşekkür ederiz.

Bu aşamaya öyle kolay gelinmedi tabi. Aramızda kah facebook messenger ile, kah telefonla birbirimizi arayarak bir ön görüşme yaptık. Hepimiz engelliyiz, ha deyince bir yerde buluşmamız öyle kolay değil. Şu teknolojinin gözünü seveyim. Bir çok yönden götürüsü olsa bile getiriside hayatımızı kolaylaştırıyor doğrusu. Artık yer, mekân, zaman önemli değil. Postacıyada kıymetli evrak dışında ihtiyaç yok! Bu yolla önce kendimize bir isim koyduk. Çeşitli adlar üzerinde düşünürken Ömer Alikılıç “Bedenini Hiçe Sayan Yürekler” adını alalım dedi. Söylenmesi zor bir ad olur bunu kısaltalım dedim ve ortaya BEHİSAY çıktı. Talha Cavga’da “Organik İnsanlar” adının organik üretimle üretilen besinlerin şeklini hatırlatarak bedenimizin eğri büğrülüğünün doğal olduğunun vurgulanacağını belirtmek istemişti. Bütün bunların ışığında BEHİSAY adının yanına “Organik İnsanlar”ı dönüştürerek “Organik Duygu ve Düşünce sergisi” adını koymuş olduk. Yola koyulabilirdik artık.

Sonraki aşamalarda bana arkadaşlarım kadar Selen Aydınberk hanım çok yardımcı oldu. Her aradığımda yüreğimizi ısıtan sıcak tebessümüyle bizlere bir gün değil dört gün yer verebileceklerini söyledi. Umduğumuzun üstünde bir zamana sahip olduk böylece. O zamanın içine birde şölen ekleyelim dedik, kabul edildi.

Sergimizi 03.12.2015 Perşembe günü saat 14.00’te açılış konuşmamla başlattık. İkinci gün sergi ile geçti. Üçüncü gün saat 17.15’te Gamze Koçer hanım bizi AGORA AVM’nin son katında bulunan kafeteryalar bölümünün Bursa Kebap Salonunda ağırladı. 18.00’de sergimizin içine şölenimizi kattık. Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal’ın sunuculuğunu üstlendiği ve konukların ilgisini çok renkli sunumuyla bir an olsun düşürmediği  
şölende ilk olarak Talha Cavga konuklarımıza hoş geldiniz dedi. “Engellilere duyarlılık gösterilmekten kaçıldığı, bu yüzden asansörlerde çok beklediğini” hatırlatarak konuya dikkat çekti. Ardından şöleni “Medeni toplumlarda engellilere sağlanan ayrılacakların lüks sayılamaması için engelli bireyle sağlığı yerinde olanların “hemhal’” olması gerektiğini vurgulayarak yaptığım açış konuşmasıyla başlattık. Mağaza müdürü Uğur Bülent Sertçelik’te engellilerin daima yanında olacaklarını belirterek tüm katılımcı ve konuklara teşekkür etti.

Görme Engelli Sude Naz Usuk ve Büşra Budak işaret diline çevirerek Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir kıssasını anlattı. Görme Engelli Nazlı Deniz Tantan kendi şiirini okurken Nazlı Tutku Kalfa işaret diline çevirdi. Görme Engelli Ecrin Eslem Köse kendi yazdığı ilahiyi Havva Cimşir işaret diline çevirdi.

Bizim kendi minik, yüreği ve sesi dev Ses Sanatçımız İbrahim Kaya, ünlü adıyla İBOCAN ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Mezunu Fatma Baba şarkılarıyla konuklarımıza zevkli dakikalar yaşattılar.  Mustafa Alikılıç; Ömer Alıkılıç’ın yazdığı “Yorgunum Baba” ve Talha Cavga’nın yazdığı “Şairin Yanındayım Ben”i okudu. Ben kendi yazdığım “Kesitlerle Ben”şirimi, Murat Beyaz’da kendi yazdığı ‘Sonun Başı’ adlı şiirini okuduk.

Sergimizin 4. ve son günü Pazar gününe de Tango Dans Gösterisini eklediler. Sonunda AGORA AVM’DEN Unutulmaz anılarla ayrıldık.

TEŞEKKÜR

Biz BEHİSAY “Organik Duygu ve Düşünce Grubu” olarak öncelikle
AGORA AVM Mağaza müdürü Uğur Bülent Sertçelik beyefendiye...
Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Selen Aydınberk hanımefendiye...
Odak Grup AŞ’den Gamze Koçer hanımefendiye...

Renkli sunumuyla gecemizi yöneten Sefer Beyenal beyefendiye...
Solistler Fatma Baba hanımefendiye...
İbrahim Kaya namıdeğer İBOCAN kardeşimize...

Müzisyenler gitarist Özgür Öztürk beyefendiye...
Saksçı Türker Ergün beyefendiye...

Görme Engelli kızımız Ecrin Eslem Köse ve işaret dilcisi Havva Cimşir hanımefendiye; Görme Engelli Nazlı Deniz Tantan kızımız ve işaret dilcisi Nazlı Tutku Kalfa hanımefendiye; Görme Engelli Sude Naz Usuk kızımız ve işaret dilcisi Büşra Budak hanımefendiye...

En içten duygularla ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.



Yayın Tarihi: 09.12.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder