30 Nisan 2015 Perşembe

ŞU SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ 3

Bu yazı dizisine başlarken ne demiştik?

“Şu sosyal paylaşım siteleri... bütün dünyada en çok bilinen iki site: facebook, twitter! Her gün facebook yada twitter’de milyonlarca insan birbiriyle sınırsız ve sansürsüz bir şeyler paylaşıyorlar. Çevremizde oluştuğunu gördüğümüz halk hareketleriyle birlikte dünyada oluşan daha birçok hareket bu sitelerden haberleşerek düzenlendi. Yazılı ve görsel basının tek taraflı iletişim aracı olmaları nedeniyle (birde buna hükümet yanlılığı gibi bir icraatı kutsama, hataları görmeme ve göstermeme üstüne kurulu bir basın yayın anlayışını da ekleyin) yerini bu tip sitelere terk etmeye başladığını, bu sitelerin etkisinin tartışılmaz olduğunu söylemek mümkün artık.”

Kitle kendi gazetesini, kendi radyosunu, kendi televizyonunu yapıyor. Artık siyasetçilerin toplumu afyonlama dönemi bitiyor. Bundan temsili demokrasi yerine katılımcı (düş değil gerçektir bu) demokrasi geçerli olacaktır. Katılımcı demokrasinin araçları kullanılmakta zaten. İş idarecilerin terbiye edilmesine kaldı. Birçok olmazların olduğunu gördüğümüz gibi
bunun da olduğunu hep beraber göreceğiz.

Kaldığımız yerden devam edelim.


***

Telefonla aradığımızda “aradığınız kişiye şu anda ulaşıla(Mamak)tadır, (ben cebecide sanmıştım.) daha sonra tekrar arayınız” anonsuna ne çok öfkeleniriz değil mi? Hele bu bizden kaçan biriyse.. buna uygun bir sözü geçende aldım ve bayıldım. Ayıltmaya gelmeyin. Şu an kendimdeyim.

MUHTEŞEM BİR YARGI

“Aradığınız kişiye ulaşamıyorsanız, sorun hatlarda değil yediği haltlardadır.”

***

Ne istediğini bilenin her işi kolay olur. Çünkü;

NE İSTEDİĞİNİ BİLEN YOLU YARILAR.

Kim miyim? Duymasını Bilene “Ses.!” Çekmesini Bilene “Nefes.!” Gitmesini Bilene “Hedefim!.” Değerimi Bilene “Sedef.” Yaşamasını Bilene “Hayat!.”
Sevmesini Bilene “Yürek.” Sulamasını Bilene “Çiçek..” Yüreğini Sunmasını bilene “Kıymet!.” Savaşmasını Bilene “Zafer’im.” Ben Yürekliyim. Yüreğimin Karşılığında “YÜREK” İsterim...

***

Adam olmak öyle kolay değil yani. Dışarıdan alınan fikirler adamı adam etmez. Gördüğünüz adamlarınsa bir çoğu görünüşte “Adamdır.”

ADAM OLUNMAZ DOĞULUR

“Boşuna uğraşmayın ARKADAŞLAR!
Ana sütüyle adam olmayan bir kişi,
İnek sütüyle hiç bir şey olamaz..”

***

Geriye dönüşsüz bir gül bahçesine girip, en güzelini araya araya bahçenin sonunda bir gül seçememiş olmak ne büyük yanılgıdır.

BULDUKLARINIZI KAÇIRMAYIN

“AŞK Tek Kişilik Sevgi İki Kişiliktir. Eğer Bir Kadın Size Şefkat Gösteriyorsa Seviyordur. Eğer Bir Kadın Sizi Kıskanıyor, Sesinizi Duymadığında Çıldırıyor ve Tutkuyla  Bağlıysa Aşıktır. Bunun İkisini Bir Arada Bulursanız Bu Şansı Kaçırmayın Bir Daha Karşınıza Çıkmayabilir.”

***

Kadınlar kendilerine eş olacak kişide bir çok özellik ararlar. Bunu tek cümlede özetleyince çok şey istemiyormuş gibi gösterme ustalığına da sahipler. Gel gelelim biz erkeklerin işi kadına kendimizi beğendirme konusunda oldukça zor. Allahtan yasaları biz erkekler yapıyoruz.

YASALAR BÖYLE

“Her kadın dürüst esprili, sadık, yakışıklı, zengin romantik bir erkekle evlenmek ister ama yasalar 1 erkekle evlenmeye izin verir.”

***

Siz ne sanıyordunuz? Soruyu değiştirmeden genelleştirip içine kendimi de katarak sorsam daha doğru olacak. Biz erkekler ne sanıyorduk; hayata erkekler egemendir, öyle mi? Para bizde (iş hayatına kadınlar da girince para onlarda da var artık), güç biz demi? Bakın öylemiymiş?

“Kadınlara sormuşlar paramı, erkek mi diye, alınan cevap; FARK ETMEZ İKİSİNİDE HARCARIM...”

***


DEVAM EDECEK 



Yayın Tarihi: 24.04.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder