31 Ekim 2012 Çarşamba

CESUR YÜREKLİ ENGELLİLER TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN ANKARA’YA GİTTİLER


Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısından itibaren bu haftanın başına kadar biri dini biri ulusal iki bayramı idrak ettik. Önce bütün İslam alemi ve yurdumuz, bir sevinç yumağı içinde kurban bayramını kutladı. Arkasından var olma savaşımız sırasında milletçe var olduğumuzun kanıtı cumhuriyetimizin kuruluş bayramını kutladık. Kimi evler, kimi aileler bayramlarımızı biraz buruk, beklide gözleri yaşlı karşıladılar. Kadere ne denir ki demek isterdim, ama bazı şeyler vardır ki kaderden de ötedir. Ülkemizdeki terör olaylarıda böyle bir şeydir işte. Her ne olursa olsun bir bayramı ama sevinçle, ama hüzünle kutladık ya önemli olan bu duygulara sürüklenmiş olmamızdır. Bu his ve düşüncelerle geçte olsa İslam aleminin, ülkemizin ve siz okurlarımın bayramını içtenlikle kutlarım.

İlimizde yayınlanan bir gazete “Yeni Haber”. Orda kendisini daha önce tanıdığımda hayran olduğum bir köşe yazarı var. Adı; Ömer Ali Kılıç. O da bir engelli. Hem yürüyemiyor, hem ellerini kullanamıyor, hem de konuşamıyor. Sesleri duyuyor, gözleri görüyor. Eğitimci bir babası var. Ömer’in üstüne çok düşmüş ve onu özel olarak eğitmiş. Babanın elinde alfabemizin 29 harfinden oluşan bir tabela ve ordan harfleri göstermeye yarayan minik bir değnek. Ömerin söylemek istediği kelimeleri babası bulmak için harflerin üstünde değnekle gezerken Ömer uygun düşen harflerde elini önündeki masaya vuruyor. Ömer’le böyle anlaşıyorlar. Birde bilgisayar almışlar ona. O parmaklarını kullanamadığı için cep mesaj mantığı ile yapılmış klavyeye darbeli vurarak istediği harfleri diziyor ve yazısını öyle yazıyor.
Ömer Ali Kılıç daha önce bir şiir kitabı da yayınladı. Öyle azimli bir delikanlı..

Ömer, başkan yardımcımız Selim Özen’in girişimleri, TSD Adapazarı Şubesi başkan ve yönetim kurulunun desteğiyle ülkemizde giderek artan terörü lanetlemek amacıyla kurban bayramının 3. günü, 27 Ekim 2012 Cumartesi akülü arabalarla Ankara’ya gideceklerini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, mecliste eylem yapacaklarını duyuran bir yazı kaleme almış. Virgülüne dokunmadan engellinin engelliye desteğini sizlere aktarmak istiyorum.  

***

Ömer ALİKILIÇ

TSD Adapazarı Şube Başkanı Saadettin Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Selim Özen yaptıkları açıklamada Sakarya’da terör olaylarına karşı engelliler ile bir yürüyüş yapacaklarını bildirdi.
İşte o açıklama:
“Son günlerde artan terör olaylarına karşı toplumsal birlikteliğimizi birliğimiz bütünlüğümüzü bozmak isteyen binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan ve milletimize büyük acılar yaşatan, Terör ve silahlı çatışmaların hayatımıza egemen olmasına izin vermemek, sadece bu ülkeyi yönetenlerin değil halkımızın her bir ferdinin sorumluluğundadır.”
Öncelikle, bu konuyu köşeme taşımaktan ve Türkiye Sakatlar Derneği başkan yardımcısı saygı değer abim, “Selim Özen”i şahsen tanımaktan çok büyük gurur duyduğumu belirtmek isterim… Çünkü Selim abi, yüreği ile, hırsı ile, mücadeleci ruhu ile ve hayatının baharında geçirdiği bir kaza sonucu bedensel engelli olmasına rağmen hayata olan sevgisini ve bağlığını hiç bir zaman kaybetmemiş benim de örnek aldığım insanlardan biri…
Bildiğiniz gibi son günler ve hatta son yıllarda hemen hemen her gün ülke olarak şehit haberleri ile uyanıyoruz. Ne yazık ki bu duruma artık öyle bir alıştık ki, iki üç şehit düşünce çok fazla umursamayıp, hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz… Oysa, ortada tam olarak gerçek sebep olmadan, verilen bir şehit bile çok acı… Aynı bayrak altında nefes alıp verirken bu nefretin bu kinin altında yatan sebebin ne olduğunu şahsen bilmiyorum. Ancak artık henüz baharında olan askerlerin, daha tazecik canların, karanlık beyinli teröristlerin sıktığı kör kurşun yüzünden, şehit düşmelerini hiç bir zaman istemiyorum…
Benim ile aynı düşünceye sahip olan, Selim abi ve ona destek olan bir kaç engelli arkadaşı ile terörü lanetlemek adına kurban bayramının 3. günü, 27 Ekim 2012 Cumartesi akülü arabaları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, mecliste eylem yapmak üzere, Ankara yollarına düşüyor… Amaçları ne ilgi çekmek, ne rant sağlamak, ne de reklam yapıp kendilerini göstermek. Amaçları sade ve sadece terörü kınamak ve de bu anlamsız savaşın bir an önce son bulması için, çağrıda bulunmak…
Selim abi ve arkadaşları, kimsenin cesaret edemeyeceği, çok zorlu, yorucu ve bir o kadar da, onur verici, bir yola çıkıyor… Lütfen hiç olmazsa, dualarımızla bu onurlu yürüyüşe destek olalım… Hayırlı yolculuklar koca yürekli insanlar, gönlümüz sizinle.

***

Evet; koca yürekli insanlar olmasa bu dünya yaşanır olabilir miydi? Yaşanır bir dünya varsa onların eseridir. İşte bu koca yüreklerden Selim Özen, İbocan, harekete coşkuyla destek veren gazeteci arkadaşımız Nur Esmer ve arkadaşlarından oluşan kafile Ankara’dan döndü. Onların izlenimini başka yazılarda sizlere sunarım. İçinde olmaktan gurur duyduğum hareketin başarılmış olmasından dolayı arkadaşlarıma teşekkür ederim.



Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com
Gazete Adresimiz: www.anadolumedyagrup.com


Yayın Tarihi: 31.10.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder