31 Mayıs 2016 Salı

BİR TAŞTA SEN KOY SERGİSİ ve BİZ SAKATLARADA HAYAT GÜZELDİR.

İster çocuk olsun ister yaşlı, ister kadın olsun ister erkek, hayat her yaşta, herkes için yaşanılacak kadar güzeldir. Günlük koşuşturma içinde pek değer vermediğimiz, kaybedince farkettiğimiz, örneğin soğuk algınlığı sonucu gribe yakalandığımızda sağlığın değerini anlarız. Ya birde bedensel eksikliklere yol açan kalıcı rahatsızlıklara ne demeli? İnanın hayat hepimiz için çok güzel. Akıl sahibi biri için sadece nefes alıyor olmak, o nefesin değerini bilmek önemli. Bunu en iyi engelliler bilir.

* Tekerlikli sandalyede oturup, bir topun, bir kelebeğin arkasından koşamazken de hayat güzel.

* Annenizi-babanızı, sevgilinizi, oğlunuzu-kızınızı, eşinizi-dostunuzu göremezken de, karanlığın içinden duyulan sesle yakınlarınızı tanırken de hayat güzel.

* Titreyen bir ele bile sahip olamayıp, birinin eliyle beslenirken de, su içerken de hayat güzel.

* Hiç konuşamaz, derdini anlatamazken de hayat güzel.
  
* İçinden geçen şarkıları söyleyemezken de hayat güzel.

* Bir müziği duyamaz, deniz kıyısında martıların sesini dinleyemezken de hayat güzel.

* Aklı olmayıp yüreğiyle tüm canlıları candan ve çıkarsız severken de hayat güzel.

* Bir engelli annesi-babası kardeşi olup, onun için hayat üreterek ölesiye yorulurken de hayat güzel. Babam derdi; “öküze boynuzu ağır gelmez.” Oysa çok ağırdır, bilirim.


Engelli ve engelli sahibi ailesi olarak, bunun için şükrümüz de çoktur, sabrımızda.

Sakatlar Haftası boyunca; sakatlık sorunu, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir sakatlık konusu işlenir. Sakatları Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını önerir.

10 Mayıs – Sakatlar Haftasının Açılışı
11 Mayıs – Görme Engelliler Günü
12 Mayıs – İşitme ve Konuşma Engellileri Günü
13 Mayıs – Ortopedik Engelliler Günü
14 Mayıs – Zeka ve Ruhsal Özürlüler Günü
15 Mayıs – Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü
16 Mayıs – Sakatlar Haftasına Genel Bakış

Biz Yeni Hayat Spor ve Sanat kulübü Behisay Organik Duygu ve Düşünce gurubu olarak Selim Özen’in başkanlığında halk eğitimi kursları içinde aldığımız mozaik ve metal rölyef kurslarında ürettiklerimizle şikayet eden engelliler değil, üreten engelliler olduğumuzu göstermek üzere  mozaik öğretmenimiz Esma Kızıltaş ve metal rölyef öğretmenimiz Çiğdem Özensel eşliğinde BİR TAŞTA SEN KOY adı altında sergi düzenledik. Kendi ürünlerimizi halkımızın huzuruna çıkarmakla kalmayıp 12.000 taştan oluşan bayrak mozaiğini de halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Saygıdeğer halkımızı 9-13 mayıs arası Şemsiyeli Parktaki sergimize bekliyoruz.   



Yayın Tarihi: 09.05.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder