31 Mart 2015 Salı

SAYIN ZEKİ TOÇOĞLUNA VE ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞINA                                                                                                                AÇIK TEŞEKKÜR






Teşekkür; yapılan bir iş, gösterilen çaba yada nezaketten ötürü duyulan minnetin, memnuniyetin, mutluluğun sözlü ifadesidir. Arapça bir kelime olan teşekkürün aslı şükürdür. Çeşitli sembolik ifadelerlede teşekkür edilebilir. Elini kalbine götürme, başını hafifçe eğme gibi. Bir çok dilde lafzı farklı olsada söyleniş amacının aynı olduğunu söyleyebiliriz. Kimi dillerde de teşekkür kelimesinin olmadığını gördüm. O dillerde de dolaylı anlatımlarla teşekkür ediliyordu. Kısaca teşekkür maddi temeli olsun olmasın, yürekten duyulan güzel duygunun dile gelmesidir. Arapça “şükran” deyin isterseniz, dilerseniz Farsça “müteşekkirem”, yada İngilizce “thank”, veya Fransızca “mercier”, Rusça “spasiba”, fark etmez. Hepsi sonuçta bir memnuniyetten doğan mutluluğu karşı tarafa iletir.

Bugün bu yazıyı kaleme alış sebebim var elbette.  

Şimdi yerinde olmayan eski Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi’nin de bulunduğu Sakarbaba Caddesinde giderek yoğunlaşan trafik, akşam saatlerinde her iki yönde içinden çıkılamaz derecede kalabalıklaştı. Nedeni adını andığım eski dernek şubesinin bitişiğinde Yunus (eski Yimpaş) Market, karşısında da Essen Marketin açılması kadar, bu yolun çevre yolundan itibaren Ahmet Yesevi Caddesi, Sedat Kirtetepe Caddesi, Yeni Bosna Caddesi, Sakarbaba Caddesi, Türbe Caddesi ve bir çok bağlantı ile birleşerek D100 yoluna bağlanmasıdır. Trafiğin bu yüzden var olan kalabalığına sürücülerin işaret ve rampalara dikkat göstermemelerinin yanı sıra araçların süratli seyri eklendiğinde karşıya geçmekte adeta ömür tükettiğimizi söyleyebiliriz. Kalabalık trafik yüzünden, biz engelliler kadar yaşlılarda karşıya geçmekte zorlanmaktaydılar.

Engellilerle yaşlı yayaların karşıya geçmeleri için konulmuş olan engelli rampalarının bulunduğu Yunus Marketle Essen Marketin önündeki yaya işaretlerinden karşıya geçmek amacıyla, bas geç (trafik ışıkları) konulması için ilk önce Merkez Belediyesi Trafik Zabıtasına sosyal sorumluluk bilinciyle ben ve merkez meclis üyesi Selim Özen arkadaşımla bir dilekçe yazarak şikâyet ve dileğimizi belirtmiştik.

Yetmedi, bunun üzerine merkez belediyesi meclis üyesi Selim Özen arkadaşım Belediyece hazırlanan şikâyet pusulalarına şikâyet ve önerileri olanlara yani bizlere, izleyeceğimiz yolu görmek, bunları ilgili dairelere iletmek amacıyla yazmalarını istedi. Önce verdiğim dilekçeden pek farklı olmayan bir yazıyla pusulayı kendisine verdim. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı buraya bir kasis gerektiği yargısına vardı. Aradan geçen dört ayın sonunda kasisin 18 mart 2015’te yapıldığını gördük.

Ana arterlerde veya kalabalık yollarda en azından (hiç uygarlık görüntüsü değil ama) bir kasis mutlaka yapılmalı, tabiî ki en güzeli basgeç konulmalıdır.

Sakarbaba Caddesinde karşılıklı olarak yer alan Yunus Market ve Essen Marketin bulunduğu noktaya kasis yapmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na ve Ulaşım Daire Başkanlığına çok TEŞEKKÜR ediyoruz.


Yayın Tarihi26.03.15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder