29 Temmuz 2012 Pazar

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ŞEHRİMİZİN ÜNLÜLERİ 26


Şehrimizin geçmişten günümüze kadar olan ünlüleri konulu dizi yazımızın İlk 18 kişisinden sonra gene alfabetik sırayı izleyerek günümüz ünlülerini  bu yazıyla da anlatmaya devam ediyorum.  

BÜLENT UYGUN 

Bülent uygun 1 Ağustos 1971’de Sakarya’da doğdu. Sakarayaspor’un genç takımlarında 17 yaşına kadar oynadı. Genç Milli Takıma seçildi, 15 kere 17 yaş A genç oldu. Sakaryaspor’da forma bulamayacağı düşüncesiyle Ankara Şekerspor’a transfer oldu. Ankara Şekersporda 1 yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor’a dönerek Profesyonel oldu. Şampiyonluklar ve başarılarla dolu, eğlenceli 4 yıldan sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Fenerbahçe’ye geldiği yılda 22 golle Gol Krallığına ulaştı. Uzun süre Fenerbahçe’de kalamayıp Çanakkale Dardanelspor’a geçti. Burdada ve daha sonra gittiği hiçbir takımdada uzun süre kalmadı. Sırasıyla Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor’a transfer olarak formalarını giydi. Turkcell Süper Liginde 85 gol atma başarısını gösterdi. 2001 yılında Sivasspor’da 30 yaşında futbolu oyuncu olarak bıraktı. Çalıştırıcı olarak futbol hayatını sürdürmektedir.

2008-2009 sezonunda teknik direktör olarak Sivassporla Turkcell Süper Ligini 2. sırada tamamladı. Hem kendi hem Sivasspor’un tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı. Böylelikle Sivasspor’la özdeşleşti.

2012-2013 sezonunda teknik direktör olarak Süper ligin yeni takımı Elazığspor’u çalıştıracak.

***

DİDEM UZEL 

Manken ve oyuncu Didem Uzel 1971 yılında Sakarya’da doğdu.

Yüksek öğrenimini Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünü bitirerek gördü. Best 1993 yılında yapılan mankenler yarışması “Model of Turkey” de 2. oldu. 1994 yılında girdiği Miss Turkey yarışmasında da ikinci olduktan sonra Avrupa Güzeli yarışmasında ikinci oldu. Böylelikle ünlenen manken “Uzel” televizyon dünyasında boy göstermeye başladı. “Eylül”,  “Büyük Umutlar” , “Hızma”, “Yalan”, “Yürek Çığlığı”, “İki Aile” ve Doktorlar dizilerinde oynayarak seyirci karşısına çıktı..

***

ENGİN İPEKOĞLU 

Sakaryaspor’a yaptığı katkılarla şehrimizin ünlüleri arasında anılmayı hakeden Engin İpekoğlu, 7 Haziran 1961 yılında İzmir’de doğdu. Millî takıma kadar yükselen kalecimiz, daha sonra çeşitli takımlarda teknik direktörlükte yaptı.

Avusturya’nın Prater SV kulübünde Futbola başladı. Sakaryaspor’a1982 yılında transfer oldu. Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 1987-1988 sezonunda Macar takımı Spartakus’la oynanan maçta gösterdiği başarıyla Sakaryaspor’un 2.tura yükselmesinde en büyük payın sahibi oldu. 1989-1990 sezonunda Beşiktaş’a 1991-1992 sezonunda da Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’den sonra Çanakkale Dardanelspor’da da oynadı. Beşiktaş’la 2 kez, F.Bahçe ile 1 kez olmak üzere 3 kez şampiyonluk başarısını yaşadı. Fenerbahçe’nin 3. kalecisiyken 2000 yılında  futbolu bıraktı.

***

ENGİN YÜKSEL

20 mart 1969 yılında Sakarya’da doğdu. Şehrimizin okullu tiyatro oyuncusu Engin Yüksel Sakarya Devlet Konservatuarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarını bitirdi. Çerkes  beyefendisidir. Efendilikte üstüne yoktur. Kimseye saygıda kusur etmez, bu özelliğiyle sevilir. Bazı tv dizilerinde de rol alan oyuncu, fox tv’de yayınlanan “arka sıradakiler” dizisinde öğretmeni oynamaktadır. “Kınalı Kar” adlı dizide de oynamıştı.
İstanbul’daki bir Kafkas Derneği’nin10 mayıs 2008 günü düzenlediği gecede Ediz Hun’la konuk olarak katıldı, şiir okuyarak geceyi renklendirdi.

***

GAFFAR OKKAN (1952 - 2001)

Rahmetli Gaffar Okkan Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde1952 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Hendek’te bitirdikten sonra Ankara Polis Enstitüsü’ne girdi. 1970 yılında emniyetteki görevine başladı. O arada Ege Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gaffar Okkan, İzmir, Eskişehir ve Urfa’da görevini başarıyla yaptı. Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürlüğünde bulunduğu sıralara denk düşen 1993 yılında Kars’ta görevinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Emniyet Müdürlüğü döneminde terör örgütü Hizbullah’ı çökertecek operasyonları yöneterek Diyarbakır’da terörün gerilemesini sağladı. Güneydoğu’da Hizbullah’ın hücre evlerini, silahlarını, örgütün şehir ve dağ kadrolarını gün ışığına çıkardı. Diyarbakır’da sayıları hızla artan sokak çocuklarına yakınlık gösterdi. Diyarbakırspor’un yönetim kurulunda yer aldı.

Evli ve iki çocuk babası Gaffar Okkan, uğradığı silahlı saldırı sonucu 49 yaşında şehit oldu. 

***

GÜRKAN UYGUN

Gürkan Uygun 27 Mayıs 1974’te doğdu. Tiyatro, dizi film ve sinema filmi oyuncusudur. 1990 yılında amatör olarak tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu’unda tiyatro eğitimi aldı. 1996 yılından itibaren televizyon dizileriyle geniş bir izleyici kitlesinin karşısına çıkmaya başladı. “Tatlı Kaçıklar”, “Böyle Mi Olacaktı”, “Yedi Numara”, “Deli Yürek”, “Şapkadan Babam Çıktı” adlı dizilerinde oynadı.

“Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinden Memati adıyla tanıdığımız oyuncu Gürkan Uygun, Kanal D’de yayınlanan “Beyaz Show’a” konuk olduğu programda, doğum yeri ile ilgili farklı söylentilerin ortaya atılmasından şikayet ederek, nereli olduğu bilmecesini cevaplandırdı.

O programda Beyaz’ın “Duyduğumuza göre Artvinli’ymişsiniz” demesi üzerine, “Yok değilim. Kahramanmaraşlı olduğum da oldu, Erzurumlu olduğum da oldu. Sakaryalı’yım. Ben söylememe rağmen kimse aldırış etmiyor” dedi.

Oynadığı Dizi Filmler

“Kaygısızlar – 1994”, “Tatlı Kaçıklar – 1995”,“Son Kumpanya – 1997”,“Bir Demet Tiyatro”,
“Affet Bizi Hocam – 1998”,“Böyle Mi Olacaktı – 1998”,“Yılan Hikayesi – 1999”, “Yedi Numara – 2000”,“Deli Yürek – 2001”,“Aşkım Aşkım – 2001”,“Çiçek Taksi – 2002”, “Şapkadan Babam Çıktı – 2003”,“Kurtlar Vadisi - 2003-2006”,“Kurtlar Vadisi Terör – 2007”,
“Kurtlar Vadisi Pusu – 2007”.

Oynadığı Sinema Filmleri

“Hoşçakal Yarın – 1998”, “Fasulye (film) – 1999”,“Çarpışma – 2005”,“Kurtlar Vadisi Irak – 2006”,“Kurtlar Vadisi Filistin – 2011”


DEVAM EDECEK


Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com
Gazete Adresimiz: www.anadolumedyagrup.com

Yayın Tarihi: 20.07.2012 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder