31 Temmuz 2012 Salı

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ŞEHRİMİZİN ÜNLÜLERİ 30


Yazı dizimizin bu bölümünde 5 ünlümüzü konu edindim. İlk olarak tiyatro ve sinema oyuncumuz Engin Yüksel’le yazı dizimize başlayacağım. Ardından sırasıyla pop şarkıcısı Funda Arar’a, dizi ve reklam filmleri oyuncusu ve güzelliğiyle dikkatleri çeken Gülcan Arslan’a, “uzaylı türkücü”müz Mustafa Topaloğlu’na ve forvet oyuncusuyken defans oyuncusu olan, defans oyunculuğuyla Galatasaray’a transfer olacak kadar yükselen futbolcu Orhan Ak’a yer vereceğim. 


ENGİN YÜKSEL

1969 Sakarya doğumlu olan Engin Yüksel 1990’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne başladı. Öğrenciliğinde Dormen Tiyatrosunda,
“Şahane Züğürtler”, “Beşten Yediye”, “Hastalık Hastası”, “Sevgilime Göz Kulak Ol”,
“Zafer Madalyası” “Alo Arkadaş”, “Kare As” “Bit Yeniği” ve “Neredeyse Kadın”, oyunlarında oynadı. Konservatuarı 1995’te bitirdi. Yüksel, Uzun yıllar televizyon dizilerinde oynadı. 2009 yılında “Dün Gece Yolda Giderken Komik Bir Şey Oldu” müzikal oyunuyla ve 2010 yılında sahnelenen “Ben Patronum”la tekrar tiyatroya döndü. “Hür Adam”, “Cenneti Beklerken”, “Son Osmanlı”, “Ev”, “Hoş geldin Hayat”, “Dinle Ney’den” ve “Gönül Yarası” filmlerinde de önemli rollerde oynayarak sinemada da yer alan usta oyuncu, tiyatro oyunlarının yanısıra televizyon dizi filmlerinde rol almayı sürdürmekte ayrıca filmlerde seslendirme çalışmaları yapmaktadır.


***

FUNDA ARAR


Funda Arar’da şehrimizin suyunu içmiş sanatçılarımızdandır. 1975 Ankara doğumlu olan Arar, babasının görevi nedeniyle ilkokulu Ankara’da, ortaokul ve liseyi Muğla ve Adapazarı’nda okudu.
Küçük yaşlarda müziğe ilgisi ve yeteneği olduğu fark edildi. Bu yüzden ilkokulda okurken kendisine mandolin ve solfej dersleri verilerek müziğe başlaması sağlandı. 1992’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nı kazandı. Konservatuarı bittikten sonra, iki yıl müzik öğretmenliğiyle birlikte şarkıcılık yaptı. Titiz bir repertuar seçiminin ardından bir buçuk yıl yoğun bir çalışma temposu geçirdikten sonra 2000 yılı Mart ayında “Sevgilerde” albümünü çıkardı.

Funda Arar, Necip Fazıl Kısakürek şiiri “Kaldırımlar”la tanındı. 2000 yılında çıkan albümde Kaldırımların Yanı sıra Behçet Necatigil şiiri “Sevgilerde”, Gülsüm Cengiz şiiri “Yağmur”, Şeyda Kılınç şiiri “Ay Doğmadan Gel” yer aldı. Sanatçımızın  Kaldırımlar’daki güçlü sesi ve usta yorumu dikkatleri çekti.

2001 Şubat ayında Kıraç’la birlikte yaptığı düet albümle müzikseverlerin kalbini bir kez daha kazandı. İlk klibi bu albümdeki “Sevgiliye” şarkısına çekildi.  “Sevgiliye” albümünün özelliği Funda Arar’ın besteciliğinin gün yüzüne çıkmasıdır. Bu yönüyle de müzikseverler kendisini çok beğendi. Sözü ve Müziği Funda Arar’ın olan “Seni Düşünürüm” klibinin yayınlanmasıyla birlikte onu çok daha geniş kitlelerce bilinir oldu. 

***

GÜLCAN ARSLAN

Kanal D’de yayınlanan “Bir Çocuk Sevdim” dizisinin Minesi’ni bilir misiniz? Mine rolüyle izlediğimiz o güzel ve mahzun bayan Gülcan Arslan’dan başkası değil.

Gülcan Arslan 1 mayıs 1986 Sakarya doğumludur. Sadri Alışık Kültür Merkezin’de tiyatro eğitimi aldı. Birçok dizi film ve reklam filmlerinde oynadı.

TRT-1’ yayınlanan ” Sardunya Sokak ” adlı diziyle onu ilk kez tanıdık. 2008’de Show Tv’de gösterime giren “Sınıf ”  dizisinde oynadı. Yine 2008 yılında gene kanal D ekranlarında da  “Hepimiz Bir…imiz İçin” dizi filminde izledik kendisini.
Aynı yıl “atv” ekranlarında yayınlanan “Gurbet Kuşları” adlı dizide oynayarak çekimlerle geçen yoğun bir yıl yaşadı. 2009’da TRT-1’de gösterilen “Kafkas”, 2010’da Show Tv’de
Gösterilen “Kahramanlar” dizilerinde oynadı.

Adını en fazla duyuran “atv”’’de yayınlanan ve başrol oynadığı “Her Şeye Rağmen ”  dizisi oldu. 2011’de kanal D’de yayınlanan gene başrol oynadığı, sezon finaliyle geçen ay tatile giren, gelecek sezon devam edecek olan “Bir Çocuk Sevdim ” dizisiyle ekranlarımızı süsledi.
Dizi haricinde reklam filmlerinde de oynadı.

Oyunculuğu kadar güzelliği de dikkat çekiyor. 1,72 boyunda ve 57 kiloda olan yeşil gözlü sanatçımızın daha büyük başarılara imza atmasını şehir halkı olarak kendisinden bekliyoruz.

***

MUSTAFA TOPALOĞLU

Mustafa Topaloğlu, 1957 yılında Sakarya’nın Karasu Kızılcık Köyünde doğdu. Artvin Hopalı baba, Trabzonlu annenin 11 çocuğundan biri olarak fakir bir ailede çocukluk geçirdi.. İlkokulda okurken pazarlarda çalıştı, simit sattı, boyacılık yaptı. Sakarya Meriç Lokantasında önce bulaşıkçılık sonra komilik ve ardından garson oldu.

Mustafa Topaloğlu, okul yıllarında Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olduğunu söyledi. “Sömestr ve yaz tatillerinde din hocalarımdan ders alıyordum ve büyük bir aşkla Kuran-ı ezberlemek için uğraşıyordum. Kur’an-ı Kerim’i ezberledim ve hafız oldum. Kendimi hem dini hem de beşeri ilimle donattım” dedi. Babası din adamı olmasını istediysede, kendisi müziği seçti. “Oy Oy Emine” türküsüyle şöhreti yakaladı. Mustafa Topaloğlu, sıradışı hikâye ve konuşmalarıyla da ünlüdür. Uzaylılarla ilgili konuşmalarından sonra da adının önüne Uzaylı Türkücü namını kazandı. 1 Eylül 2003 de ölen abisi Müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir’le 1992 yılında “Nokta Müzik” firmasını kurdu. Kısa bir süre sonra firmadan ayrıldı. Kendisi ayrıldıktan sonra “Nokta Müzik” olan firmanın adı “Prestij Müzik” olarak değişti. Kendisinden 25 yaş küçük bir kıza gönlünü kaptırınca resmi nikâhlı eşi Hasibe Hanım boşanmaya yanaşmadı. Bunun üzerine Mustafa Topaloğlu imam nikahı kıyarak evlendiği eşi Derya Yüksel Hanımı, “Topaloğlu” soyadını alsın diye ünlü türkücünün babası evlat edinerek kendi nüfusuna yazdırmış. Bu evlilikten adını Hilmi koyduğu bir erkek çocuk sahibi oldu. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalının İkinci kez düzenlediği “Survivor Gönüllü Ünlüler” adlı yarışmaya 2012 baharında katılan Mustafa Topaloğlu 55 yaşındadır.

***

ORHAN AK 

Orhan Ak 29 Eylül 1979 tarihinde Sakarya’nın şirin ilçesi Kocaali’nin Koğükpelit köyünde doğdu. Orhan Ak Sakarya’da amatör küme takımı Et Balık Sporda futbola başladı. Burada oynarken fark edildi ve Türk Genç millî futbol takımlarına çağrıldı. İlk milli maçını 22 Şubat 1995 tarihinde Almanya'yla oynanan U-15 millî hazırlık maçında oynadı. Bu maçın ardından  birçok Süper Lig takımının ilgisini kazandı. Gelen tranfer tekliflerinden zamanın Marmara Bölgesi’nin önemli takımlarından olan Kocaelispor’un teklifini kabul etti. 15 yaşında
Kocaelispor altyapısına transfer oldu. 1996 yılında profesyonel olarak geçiş sözleşmesiyle Kocaelispor’un A takımına geçti. Kocaelispor A takımıyla ilk resmî maçında 8 Şubat 1997 tarihinde Beşiktaş’a karşı oynadı. Bu maçtan sonra sık sık forma giyme şansı yakaladı. Aynı sezonun sonunda Kocaelispor’la kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandı. 2003 yılında Galatasaray’a transfer oldu 24 Temmuz 2007 tarihinde Galatasaray’ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakıldı ve sezonun kalan kısmı için Ankaraspor’a kiralandı. 2008’de Antalyaspor’a transfer oldu. Galatasaray da oynarken Orhan, Cihan, Song ve Tomas’la zamanın en iyi defans hattını oluşturmuşlardı.

2010 yılının Temmuz ayında Süper ligin yeni takımlarından Bucaspor’a transfer oldu. Sezonun sonu takımdan olaylı bir şekilde ayrıldı.
2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son gününde 1. Lig ekiplerinden Boluspor’a transfer oldu.
Bu yıl 9 temmuz 2012 tarihinde süper ligin yeni takımlarından Elazığspor’a transfer oldu


DEVAM EDECEK


Yazışma Adresim: www.goleaydin@hotmail.com
Gazete Adresimiz: www.anadolumedyagrup.com

Yayın Tarihi: 30.07.2012 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder