31 Ocak 2016 Pazar

SAYILAR +SAYILAR= TOPLAMI

Sayılarla ne çok şey anlatılır değil mi? Peki sayılar neyle anlatılır? Rakamlarla. Rakam nedir sorusuna sayı cevabını mı vereceğiz? Tabi ki hayır (bugün güzel Türkçe konuştuğunu sanan herkesin dil tiklerine sahip olması gibi şımarık, hoppa ve cahil kızların “tabi ki de” tikini yazacaktım; kulak kötüye de alışıyor)! Çünkü rakam sayıların yazılmasını sağlayan sembollerdir. Sayma, ölçme, tartma vb. işlerin sonunda bulunan birimlerin kaç sorusunu sorduran cevap olarakta adet, miktar olduğunu belirten bildirinin söze dökülmüşüdür. Sayılar en iyi soyutlama, modelleme biçimidir. Bugün yazımızda farklı bir rakam sistemi kullanmak istiyorum. Ben rakam olarak yazacağım; rakama nokta çift nokta veya virgül koymadığım için siz onu madde başlığı olarak değil, cümlenin başı olarak ayırmadan okursanız amacıma ulaşırım. Sonunda varılacak toplamı birlikte göreceğiz.

1 an sizi aklından çıkarmayan kimdir diye sormaya gerek var mıdır? Bence vardır. Herkesin cevabı aynı olmayacaktır tahmin ederim. Eşini söyleyenleri kıskanmak gerek. Bu zamanda böyle aşkı sevgiyi bulan perendeler mi atsın, el açıp dualar mı etsin? Meşrebine göre bir şeyler yapsın işte.

2 gözünü üzerinizden ayırmayan düşmanlarınız mı, alacaklılarınız mıdır? Bu zamanda kimseyle arayı bozmamalı, kimseye borç takmamalı. Herkes burnundan soluyor baksanıza. Acısını sizden çıkarmasın..

3 gün ayrı kalamayan iş ortağınız mıdır? Yada siz ona güvenemiyor musunuz? Ne yapıyor? Yalnız kalınca her şey arapsaçına mı dönüyor?

4 bir yanınızı sevgiyle saran çocuklarınız mı? Hele küçüklerse kapıyı çaldığınızda sizin geldiğinizi mi anlıyorlar? Ne güzel şeydir, onların bacaklarınıza sarılmaları, dünyaya değer doğrusu.

5 dakikada bir arayan sevgiliniz mi, nişanlınız mı, yoksa mızmız karınız mı? Hiçbiri çekilmez  bu durumda bilirim

6’nı üstüne getirdiğini toparlar mı yoksa o daha çok mu ortalığı birbirine katar? Aman cinayet çıkmasın. Biraz ordan uzaklaşmakta fayda var, söylemedi demeyin.

7’mi yemedi mi düşünüp siz gelene kadar açlıktan biten mi var? Acıyın canım, öylesine aşık birini bulmuşsunuz; bu kadar gezip tozulur mu?

8’de size sıcacık sofra kurmaya bayılan kadını bekletmek hainliktir. Gelemeyecekseniz telefon edin bari. Boşuna beklemesin. Gerçekten çok şanslısınız sizi bekleyen biri var! Kolay bulunur şey değil bu haberiniz var mı?

9 ay sabretti sizi taşıdı, gittiği yere götürdü, ne yerse sizede yedirdi, ne içerse sizede içirdi, siz ona arkanızı dönün olacak şey mi? Ah o kadınlar.. şu erkeklerden hep çeken çileli kadınlar.

10 parmağında on marifet varsa kadında o sizi adam eder. Haylazda olsanız, tembelde olsanız sizin yüzünü daima ak çıkarır. Hala tembellik ediyorsanız yüzsüzlük ediyorsunuz ama..

11’de telaşlanıp sizi arıyor mu? Bu ne eğlence böyle? Hem siz yalnız eğlenmeyi mi seviyorsunuz? Haftada bir iki günü anlarım, ama bu ne böyle, her gece her gece..

12’den sonra evde olmazsanız uyumayan tek kadın vardır.

Bütün bu saydıklarımı da yaşayan tek kadın;

Bütün sayıların toplamı,

Anadır ANA.

(1- Bir) an sizi aklından çıkarmaz, (2- İki) gözünü üzerinizden ayırmaz, (3- Üç) gün sizden ayrı kalamaz, (4- Dört) yanınızı sevgisiyle kuşatır, (5- Beş) dakikada bir sizi arar en küçük müşkülünüzde, (6- Altı)’nı üstüne getirdiğiniz her şeyi o yüksünmeden toplar, (7- Yedi) mi, yemedi mi diye aç kalacağınızı sadece o düşünür, (8- Sekiz)de sıcacık yemeklerle sofrada sizi bekler, (9- Dokuz) ay öf demeden sizi karnında taşımıştır, (10- On) parmağında on marifet vardır, (11- On bir)de telaşla sizi aramaya başlar gecenin bu vakti hala dışarıdaysanız, (12 On iki)de de eve varmadıysanız uyumayan sadece annenizdir. İşte sayıların toplamı bir anneye çıkıyor, sadece anneye..

Onlar bizler için gözlerini kırpmadan ömürlerini adarlar, yada adamışlardır.


Allah aramızdan ayrılmış annelerimize cennetini mekan etsin, yaşayan annelerimize sağlıklı uzun ömür versin. Benim annemde böyle bir anne. Yaşı Ve yaşım kaç olursa olsun hala anne. Annelik hiç bitmez ki... 


Yayın Tarihi: 27.01.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder